2 oktober 2022
15:00

Gideonsbergs IF U23

Referat: IK Oden U23 - Gideonsbergs IF U23

Näst sista seriematchen för U23 spelades mot Gideonsberg som låg en placering före oss i tabellen. Här var det vinst som gällde om vi skulle bli annat än sist i serien.
Men det började inte bra genom att varken Leo eller Samsom dök upp till samlingen. Båda skulle dessutom ha startat matchen.
Gäddeholm var dock schyssta och lånade ut Mauro och Olle till oss, Så vi kunde spela med fyra avbytare.
Gideonsberg ställde upp med sitt P05-lag förstärkt med några A-lagsspelare.
Vi började riktigt bra första 10 minuterna med chanser för både Osama och Alan.
Men sedan blev vi trötta och började röra oss sämre utan boll, varpå GIF tog sig in i matchen.
Och de lyckades göra 0-1 efter halva halvleken när vi var för dåliga på att få bort bollen efter en hörna.
Nästan direkt efter avspark blev det 0-2 efter en felpassning som ledde till en snabb kontring och mål.
Samma sak nära pausvilan: Ett uppspel som går till motståndare, snabb kontring och mål.
0-3 speglade inte matchbilden utan det var bjudningar från vår sida som medförde stort underläge.

1:a halvlek
7' Osama och Oliver väggar fint på högerkanten och anfallet avslutas med skott av Osama tätt över målet
8' Mudar slår en perfekt djupledsboll till Alan som kommer fri med målvakten men skjuter strax utanför vänstra stolpen
11' Friläge för GIF men Anas gör en kanonbrytning som får bort bollen framför fötterna på spelaren precis när han ska skjuta
20' Hörna av GIF som styrs på volley mot vårt mål men Shaho står rätt placerad och räddar på mållinjen
21' Nytt friläge för GIF och en ny mästerlig brytning av Anas som får bort bollen till hörna
22' 0-1 GIF efter hörna. Oliver rensar men rakt till en motståndare som skickar bollen mot mål, den tar på Shaho och går till en fri spelare som kan skjuta mål från nära håll
23' 0-2 GIF kontring på vänsterkanten och hårt markinlägg mot bortre där spelaren inte gör något misstag
39' 0-3 GIF kontring efter felpassning och mål
40' Nvar tar en djupledslöpning och hinner ikapp bollen på kortlinjen, spelar snett inåt bakåt till Osama som skjuter och målvakten räddar
42' Inlägg av Felipe som Joel nickar mot mål men målvakten når bollen precis under ribban
45' Gult kort på Joel och nr 33 i GIF efter inbördes uppgörelse

I andra halvlek ställde vi om till 3-5-2 med Olle, Anas och William som mittbackar. Det fungerade mycket bättre spelmässigt och vi gör en riktigt bra andra halvlek. Att vi förlorar den med 2-3 berodde mer på assisterandes insats. GIF gjorde två mål på solklara offside där assisterande står för högt upp i planen och inte i offsidelinjen.
U23-spelarna visade ändå god moral och tjafsade inte i onödan.
Nu försöker vi göra en snygg avslutning i sista matchen som spelas på lördag hemma mot Eskilstuna City.
Till matchens lirare utser vi Nvar som nog gjorde sin bästa insats sedan han kom till oss i vintras!
2:a halvlek
46' Oliver kommer med fart på högerkanten och spelar sedan till Felipe som skjuter men målvakten räddar
50' Nvar får en perfekt djupledsboll och rycker ifrån sin försvarare, kommer fri med målvakten och försöker placera in bollen vid bortre stolpen men målvakten är vig och lyckas på fingertopparna på bollen så att den styrs ut till hörna
54' Bra frisparksläge för Osama som drar till med vänstern men får lite för lös träff så målvakten räddar ganska komfortabelt
57' Gult kort på GIF-spelare för våldsam tackling
59' 1-3 Oden genom Linus S (assist Oliver). William lägger en djupledsboll på 40 meter till Oliver som kommer som en raket på högerkanten och spelar en sidledspassning till Linus som bombar in bollen i mål med vänstern!
64' Stolpskott av GIF
66' Gult kort på både Olle och William, avvaktade varningar på båda efter att ha tagit sina spelare hårt i ett GIF-anfall som fick fortsätta tills målchansen rann ut
67' GIF får straffspark efter att Oliver glidtacklade ut bollen till hörna, såg ut som en klockren brytning men domaren ansåg att han även träffade spelarens fot
67' 1-4 GIF på straffspark. Muaz går åt rätt håll men straffen är bra och sitter säkert i vänstra hörnet
76' 1-5 GIF när vi tappar bollen efter hörna, här måste vi döda anfallet och inte kladda med bollen. Det är kontring 3 mot 1 men Olle lyckas ställa två spelare offside och den ena får bollen och gör mål. Vilda protester mot assisterande som stod felplacerad och inte höjde flaggan.
77' 2-5 Oden genom Nvar (assist Anas). Anas hittar Nvar med ett inlägg och han bombar upp bollen i krysset, ett klassmål!
85' 2-6 GIF. Återigen tycker jag att Olle håller backlinjen korrekt och spelaren som får bollen och gör mål är offside. Men återigen låter assisterande bli att höja flaggan. Huvuddomaren är ute och kontrollerar med honom men dömer till sist mål.
Lite trist att vi åker på dessa offside-mål när vi gör en riktigt bra andra halvlek.